អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​ហ្វីលីពីន៖ អង្ករ​ក្លែងក្លាយ​អាច​មាន​គុណភាព​ល្អ​ជាង​អង្ករ​ធម្មជាតិ​

0 comments


អង្ករ​ក្លែងក្លាយ​មិន​ត្រឹម​តែ​គ្មាន​ឥទ្ធិពល​អាក្រក់​សម្រាប់​អ្នក​ប្រើ​ប្រាស់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​វា​ថែម​ទាំង​អាច​មាន​គុណភាព​ល្អ​ជាង​អង្ករ​ធម្មជាតិ​ទៅ​ទៀត ព្រោះ​មាន​កម្រិត​គ្លុយកូស​តិច។ នេះ​បើ​តាម​ការ​បញ្ជាក់​របស់​អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​ចំណី​អាហារ​នៅ​សាកលវិទ្យាល័យ​មួយ​របស់​ប្រទេស​ហ្វីលីពីន។

2

អ្នក​ស្រី Ma. Concepcion Lizada ដែល​កាន់​សញ្ញាប័ត្រ​បណ្ឌិត និង​ជា​អតីត​សាស្ត្រាចារ្យ​ផ្នែក​វិទ្យាសាស្ត្រ​ចំណី​អាហារ​នៅ​សាកលវិទ្យាល័យ UP Diliman បាន​និយាយ​ថា ការ​ល្បី​សុស​សាយ​ចំពោះ​អង្ករ​ក្លែងក្លាយ​នា​ពេល​បច្ចុប្បន្ន​នេះ បាន​នាំ​ឲ្យ​វា​មាន​ឈ្មោះ​មិន​ល្អ។ ​​​

“ខ្ញុំ​គួរ​ហៅ​វា​ថា​ជា​អង្ករ​ច្នៃ​ប្រឌិត​វិញ… អង្ករ​ច្នៃ​ប្រឌិត​កំពុង​ត្រូវ​គេ​ផ្ដល់​ឈ្មោះ​អាក្រក់​ជា​ទីបំផុត”។ អ្នក​ស្រី​សាស្ត្រាចារ្យ Lizada ប្រាប់​ក្រុម​អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ សាស្ត្រាចារ្យ និង​ក្រុម​អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​ជា​ច្រើន​ទៀត ក្នុង​វេទិកា​មួយ​នៃ​កិច្ច​ប្រជុំ​ប្រចាំ​ឆ្នាំ​លើក​ទី៣៧ របស់​ក្រុម​អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ នៅ​សណ្ឋាគារ​ម៉ានីល កាល​ពី​ថ្ងៃ​ពុធ​ម្សិលមិញ។

អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​ស្រី​រូប​នេះ បាន​អះ​អាង​ថា អង្ករ​ក្លែង​ក្លាយ​ពិត​ជា​ធ្វើ​ចរាចរណ៍​យ៉ាង​ទូលំទូលាយ​លើ​ទីផ្សារ​មែន ប៉ុន្តែ​គេ​ហៅ​វា​ថា​អង្ករ​ពោត។ សារព័ត៌មាន​ជា​ច្រើន​បាន​វាយ​ប្រហារ​ទៅ​លើ​អង្ករ​ប្រភេទ​នេះ ប៉ុន្តែ​អ្នក​ស្រី​បាន​អះ​អាង​ថា​​ធ្លាប់​សាក​ល្បង​ដោយ​ផ្ទាល់​រួច​ហើយ និង​បញ្ជាក់​ថា​វា​ពិត​ជា​ឆ្ងាញ់។

អ្នក​ស្រី Lizada បាន​និយាយ​ទៀត​ថា អង្ករ​ច្នៃ​ប្រឌិត ឬ​អង្ករ​ពោត គឺ​ជា​ផលិតផល​នៃ​បច្ចេកវិទ្យា​ចំណី​អាហារ។ អង្ករ​ប្រភេទ​អាច​ល្អ​ជាង​អង្ករ​ធម្មជាតិ ព្រោះ​ផលិត​ចេញ​ពី​ប្រភព​សារជាតិ​ជា​ច្រើន និង​មាន​ជាតិ​គ្លុយកូស(ស្ករ)​តិច។

យ៉ាង​ណា​ក្ដី មតិ​នេះ​ត្រូវ​បាន​ប្រជាជន​ជា​ច្រើន​ច្រាន​ចោល និង​ចាត់​ទុក​ថា​គ្មាន​មូលដ្ឋាន ប៉ុន្តែ​ក៏​មាន​អ្នក​គាំទ្រ​ទៅ​លើ​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​ពោរពេញ​ដោយ​បទ​ពិសោធន៍​ដែរ។ មួយ​រយៈ​ចុង​ក្រោយ​នេះ អង្ករ​ក្លែងក្លាយ​បាន​​ក្លាយ​ជា​ប្រធាន​បទ​ក្ដៅ​ក្នុង​ប្រទេស​ហ្វីលីពីន បន្ទាប់​ពី​មាន​ការ​រីក​រាល​ដាល​បន្ត​បន្ទាប់​នៅ​តំបន់​នានា៕

វីដេអូ​បង្ហាញ​ពី​បាយ​ដែល​ដាំ​ចេញ​ពី​អង្ករ​ក្លែងក្លាយ៖ 



ចុះ​ប្រិយមិត្ត​យល់​យ៉ាង​ដែរ ចំពោះ​មតិ​របស់​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​ចំណី​អាហារ​រូប​នេះ?

​​​
ប្រែ​សម្រួល៖ គង់ វិសាល
ប្រភព៖ abs-cbnnews​
Khmer Guitar

សូមអរគុណចំពោះការតាមដានទស្សនានូវ blog របស់យើង

វីដីអូ ឫឯកសារដែលខ្ញុំបានដាកចូលក្នុងនេះគឺគ្រាន់តែជាការចែករំលែងពី Website ដទៃរទៀតប៉ុណ្ណោះ បើមានការខុសឆ្គងអ្វីមួយនោះសូមមេតាអភ័យទោសផងបាទ សង្ឃឹមថាអ្នកទាំងអស់គ្នាបានរីករាយនឹង blog នេះផងចោះ

0 comments: