សុខភាព៖ រូបមន្ត និងវិធីធ្វើទឹកម្រះសម្រាប់អ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម
តាមការសិក្សាមួយចំនួនបានបង្ហាញថា ម្រះអាចកាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាម ដោយបង្កើនការរំលាយសារជាតិគ្លុយកូស ព្រមទាំងមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនទៀត។ ព្យាយាមទទួលទានម្រះជាអាហារ ឬយកទៅកិនធ្វើជាភេសជ្ជៈនឹងរឹតតែមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ ចំពោះការព្យាបាលជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
វិធីធ្វើទឹកម្រះមានច្រើនយ៉ាងតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត ប៉ុន្តែវិធីសាមញ្ញខាងក្រោមអាចមានប្រសិទ្ធភាពបំផុតចំពោះអ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម៖
១. ជំហានដំបូងត្រូវរកម្រះស្រស់មួយផ្លែ និងក្រូចឆ្មាកន្លះផ្លែ ហើយបើចង់ឲ្យមានប្រសិទ្ធភាពកាន់តែខ្លាំងគួរបន្ថែមម្សៅរមៀតបន្តិច។
២. លាងផ្លែម្រះឲ្យស្អាត កោសយកគ្រាប់ចេញ និងចិតសម្បកក្រៅបន្តិច។ ប្រសិនបើវាស្រស់ល្អ អាចរក្សាទុកក៏បាន ព្រោះមានគុណប្រយោជន៍ដូចគ្នា។
៣. ចិតម្រះជាចំណិតតូចៗ រួចរោយអំបិល និងម្សៅរមៀតពីលើ។ រក្សាទុកចោលមួយស្របក់ បន្ទាប់មកច្របាច់យកជាតិល្វីងចេញ។
៤. ក្រោយពីច្របាច់អស់ជាតិទឹកហើយ យកម្រះទាំងអស់ទៅក្រឡុកនៅក្នុងម៉ាស៊ីនកិនទឹកផ្លែឈើដោយលាយជាមួយទឹកបន្តិចតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត។
៥. អាចត្រងយកកាកចេញប្រសិនបើអ្នកគិតថាពិបាកផឹក បន្ទាប់មកច្របាច់ក្រូចឆ្មារដាក់ ដើម្បីឲ្យមានរសជាតិមុតងាយស្រួលលេប។
២. លាងផ្លែម្រះឲ្យស្អាត កោសយកគ្រាប់ចេញ និងចិតសម្បកក្រៅបន្តិច។ ប្រសិនបើវាស្រស់ល្អ អាចរក្សាទុកក៏បាន ព្រោះមានគុណប្រយោជន៍ដូចគ្នា។
៣. ចិតម្រះជាចំណិតតូចៗ រួចរោយអំបិល និងម្សៅរមៀតពីលើ។ រក្សាទុកចោលមួយស្របក់ បន្ទាប់មកច្របាច់យកជាតិល្វីងចេញ។
៤. ក្រោយពីច្របាច់អស់ជាតិទឹកហើយ យកម្រះទាំងអស់ទៅក្រឡុកនៅក្នុងម៉ាស៊ីនកិនទឹកផ្លែឈើដោយលាយជាមួយទឹកបន្តិចតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត។
៥. អាចត្រងយកកាកចេញប្រសិនបើអ្នកគិតថាពិបាកផឹក បន្ទាប់មកច្របាច់ក្រូចឆ្មារដាក់ ដើម្បីឲ្យមានរសជាតិមុតងាយស្រួលលេប។
ទឹកម្រះមិនមែនជាភេសជ្ជដែលមានឱជារសឆ្ងាញ់នោះទេ ប៉ុន្តែវាផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ដ៏ច្រើនលើសលប់ ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមតែម្ដង។ ទោះបែបនេះក្ដី អ្នកមិនគួរទទួលទានម្រះលើសពី ២ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃឡើយ ព្រោះវាអាចបណ្ដាលឲ្យឈឺពោះ មិនស្រួលក្នុងខ្លួនជាដើម៕
0 comments: